Haber

Köylüler, Akbelen Ormanı ve zeytinliklerin korunması için TBMM’de mücadele ediyor

Akbelen Ormanı ve Hatay Dikmece’de zeytinliklerini korumak için mücadele eden köylüler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki siyasi partileri ziyaret ediyor. DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Mustafa Yeneroğlu ve Evrim Rızvanoğlu ile bir araya gelen köylüler, dertlerini ve taleplerini konuştu. Köylülerden biri elindeki zeytini göstererek, “Ormanı koruyacağımıza, ormanı ormancıdan koruyoruz” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nda ağaçların madencilik faaliyetleri için YK Enerji tarafından kesilmesine karşı çıkan İkizköy halkı ile zeytinliklerinin hızla kamulaştırılmasına karar verilen Hatay Dikmece’deki köylüler ve çevreciler, siyasi ziyarette bulunuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partiler. Köylüler ve çevreciler, İşçi Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, DEVA Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve DEVA Parti İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ile bir araya geldi.

Ağaçlarını kaybettiklerini ancak en verimli topraklarını da kaybetmek istemediklerini söyleyen İkizköylü Necla Işık, “Bizim için ne yapabilirsiniz diye buradayız. Köylüler olarak toprağımıza sahip çıkıyoruz. Jandarmanın müdahale ettiği her ağaç kesiliyor” diyen Jandarmaya gittik. Ama bu kadar. Zaten 4 yıl bize bir avuç köylü gözüyle baktılar. Aslında hepsi bu kadar değil. Koca yürekli insanlarla sesimizi tüm dünyaya duyurduk” dedi.

“ZEYTİNİN BAŞINDA YAPRAK KALMAZ”

Köylülerden biri elindeki zeytini milletvekillerine göstererek “Zeytinde yaprak kalmadı” diyerek, madencilik faaliyetlerinden dolayı meyve ağaçlarının zarar gördüğünü anlattı. Köylü hanım, “Ne öldürmek isterlerse orada duracağız. Topraklarımız durdukça çamlarımız tükendi. Ormanı koruyacağımıza, ormanı ormancıdan koruyoruz” dedi.

Madencilik faaliyetlerinden dolayı arıcılığın da israf edildiğini kaydeden köylü hanım, “Arım yok, zeytinim yok, bahçem kalmadı. Askerlerle elimizden aldı ama topraklarımızı vermeyeceğiz” dedi. Köylü kadın, “Ne pahasına olursa olsun öleceğiz ama toprağımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu